Oktatás


A Múzeumok majálisán a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Múzeumkertben, csaknem 80 intézmény mutatkozik be és készül programokkal. Az esemény minden programja és a múzeum kiállításai is ingyen látogathatók a két nap alatt.


Hatodik alkalommal kérik ki a szülők és a pedagógusok véleményét online kérdőíven az iskolai ügyekről, köznevelést érintő kérdésekről - közölte a minisztérium az MTI-vel.


Május 31-én régészeti nap, június 1-jén a régészet éjszakája várja a közönséget kiállításokkal, előadásokkal és tárlatvezetésekkel a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM).


A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.


Neves nemzetközi és hazai szakmai előadók mellett könnyűzenei koncertek is várják a közönséget a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Feszten augusztus 1-jétől 3-ig Esztergomban. Az esemény zenei fellépői között lesz a Follow the Flow, a Margaret Island, a Tankcsapda és Majka.


Lázár Vilmos ezredesnek, az aradi vértanúk egyikének szablyája is látható azon az időszaki kiállításon, amely 175 év - 175 tárgy - 1849 - Huszárok, a szabadság katonái címmel nyílt meg a debreceni Déri Múzeumban.


Március 14-én jelentették be, hogy szeptember 1-jétől ingyenessé teszik
a jogosítványt. De már másnap kiderült, a fiatalok sem juthatnak teljesen
ingyen az egyébként félmillió forintba kerülő B kategóriás jogosítványhoz.


Hivatalosan 2024. szeptember 1-jétől lesz ingyenes Magyarországon a középiskolásoknak megszerezniük a B kategóriás jogosítványt. Az állam ingyenesen biztosítja a jogosítvány oktatást és vizsgát számukra.

Európában egyedülálló, és az egész világon ritkaságnak számító oktatási infrastruktúra jött létre a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet Mészáros utcai képzési helyszínén.


Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke Budapesten.