Életmód, Egészség


Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.


Csaknem kilencezer eladósodott családnak nyújtott segítséget felhalmozott tartozásaik kezelésében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a 15 éve működő adósságkezelő programja által.


Lakógyűlés elnevezéssel újra online szavazást indított a Fővárosi Önkormányzat, ezúttal a rákosrendezői beruházásról és a járóbeteg-szakellátásról kérdezik meg a budapestieket - jelentette be a főpolgármester kedden a Facebook-oldalán.


Különleges autóra is lehet licitálni az Autistic Art Alapítvány aukcióján keddtől, a bevétellel az autizmussal élő fiatalokat és családjaikat segítik.


Első alkalommal rendezik meg a Befogadás Hangja Fesztivált, amelyen elismert, akadályozottsággal élő profi és amatőr előadóművészek lépnek fel május 8-án és 9-én a MOM Kulturális Központ kupolatermében.


A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) közleményben kéri a lakosságot a vízóraaknák, pincék fogságába került békák, elsősorban a varangyok mentésére.


Nyílt napot szervez siket és nagyothalló ügyfeleknek a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága március 26-án 9 órától 12 óráig, valamint május 14-én, kedden 13 órától 16 óráig.


Újabban a programot kihasználva próbálják meg becsapni és meglopni az idős embereket – hívta fel a figyelmet Takács Krisztián (Momentum) önkormányzati képviselő is, miután a napokban több hír is megjelent ezzel kapcsolatban.


A gondosóra szolgáltatás az elindítása óta csaknem hétezer életet mentettek meg, a diszpécserek pedig naponta átlagosan kétezer riasztást fogadnak az eszközökről - közölte budapesti sajtótájékoztatóján a kormány.


A budapestiek egészségének javítását szem előtt tartva újíthatnak meg utcákat a budapesti kerületek 24 milliárd forintból. A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel közölte, hogy az Egészséges utcák elnevezésű programot egy uniós fejlesztési csomagból finanszírozzák. A programra előirányzott pénzre a kerületek nyújthatnak be pályázatot.