Első alkalommal rendezik meg a Befogadás Hangja Fesztivált


Első alkalommal rendezik meg a Befogadás Hangja Fesztivált, amelyen elismert, akadályozottsággal élő profi és amatőr előadóművészek lépnek fel május 8-án és 9-én a MOM Kulturális Központ kupolatermében.    A Máltai Szeretetszolgálat Csilla Háza Páty Integrált Intézmény által szervezett kétnapos eseményen testi és értelmi akadályozottsággal élő, profi művészek és olyan amatőr előadók állnak színpadra, akik számára a zenélés, a színház- vagy mozgásművészet már nem csupán fejlesztő foglalkozás, hanem művészi önkifejezési forma - olvasható a karitatív szervezet MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

    A közlemény szerint a rendezvényen fellép Agárdi Szilvia Szenes Iván-díjas énekesnő, a Csináljuk a fesztivált! 2. évadának győztese, a százhalombattai Felhőjárók Mozdulatszínház, amelynek tagjai gesztusok nyelvén üzennek érzelmekről, örömről, félelemről, elhagyatottságról és befogadásról, valamint a marosvásárhelyi Happy Feet Band, amely szociális és zeneterápiás csoportként indult, ám hamarosan egyedülálló énekes-hangszeres produkcióvá nőtte ki magát.
    Szerepel a programban a Nemadomfel Együttes, amely ismert slágerek mellett saját szerzeményekkel, rutinos zenészekkel, valamint professzionális hang- és fénytechnikával áll színpadra, valamint az 1998-ban alakult, integrált formában működő Tordasi Szivárvány Együttes, amelynek létrejöttéhez a színkottás módszer adta meg a kezdőlökést.
    Fellép a szintén 1998-ban alakult, látássérült fiatalokból álló Vakrepülés Színtársulat és a fesztivál házigazdája, a Pátyi Máltai Zenekar (PMZ), amelynek tagjai neves magyar előadók innovatív módon feldolgozott dalait adják elő egyedi stílusban. A fesztivál műsorvezetője József Janka színésznő, televíziós lesz.
    Mint írták, a koncertek, előadások mellett a rendezvényen speciális szükségletű és hátrányos helyzetű emberek által készített termékeket is kipróbálhat, megkóstolhat a közönség.
    A tájékoztató szerint a fesztiválra a https://adomanyozz.hu/gyujtes/befogadashangja oldalon lehet regisztrálni. A regisztrációs díj fejenként 1000 forint egy napra.
    A fesztiválon összegyűlt adományokból a Máltai Szeretetszolgálat a Pátyi Máltai Zenekar tagjai számára hangszereket és speciális zenei szaktanári segítséget biztosít előadói pályájuk folytatásához.

forrás: MTI


2024-04-03 19:58