Közlekedés


1 hónapon keresztül, burkolatfelújítási munkálatok miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - a csomópont egyes ágainak felújítása több ütemben, félpályás, esetenként teljes útzár bevezetése mellett valósul meg.


1 hónapon keresztül, burkolatfelújítási munkálatok miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - a csomópont egyes ágainak felújítása több ütemben, félpályás, esetenként teljes útzár bevezetése mellett valósul meg.


A Biatorbágy és Szárliget közötti vasúti pálya felújítása miatt hétfőtől jelentősen módosul a vonatok közlekedési rendje a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vonalon.
A vágányzár első ütemében, szeptember 18-tól október 26-ig érvényes menetrendek elérhetők az ELVIRA menetrendi keresőben és a MÁV-applikációban,


A Wizz Air a megnövekedett kereslet miatt bővíti kilenc népszerű útvonalán  a magyar fővárosból induló járatok számát, egtyüttesen 14 új járattal hetente.


A Nyugati pályaudvar felújítása a keresztaluljáró és a peronlift cseréjéhez tartozó munkálatokkal folytatódott augusztusban. Szeptember 4-től teljes lezárás mellett zajlik a kivitelezés, az 1-9. vágányokat a Ceglédi váróval, azaz a 14-17. vágányokkal összekötő keresztaluljárót várhatóan jövő év elejéig nem használhatják az utasok. Ez idő alatt a kijelölt kerülő útvonalakon lehet közlekedni.


Augusztus 28-ától több vonalon változik a vonatok menetrendje, a legfontosabb újdonság, hogy Debrecent és Egert napközben kétóránként közlekedő InterRégió-járatok kötik össze - közölte a MÁV Zrt. 


A MÁV-Volán csoport és a GLS Hungary együttműködésében 37 forgalmas vasúti, Volánbusz és HÉV-állomásra telepítenek GLS csomagautomatát - közölték az érintettek csütörtökön közös közleményben.


Felújítás miatt egyirányúsítják az Üllői utat a XVIII. kerületi Petőfi utca és a Béke tér között a városközpont felé szombattól - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.


Várhatóan szeptembertől kezdődhetnek el a B kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezők részére szervezett, autóbuszvezetésre jogosító D kategóriás jogosítvány megszerzését lehetővé tévő tanfolyamok - mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közlekedésért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.


Az Infostart is beszámolt arról a 2022-es uniós előírásról, amely szerint Magyarországon is biztosítani kell a közlekedők számára egynapos autópálya-használati jogosultságot (itthon jelenleg 10 napnál rövidebb időtartamra nem lehet autópálya-matricát vásárolni).