Elindult a Felsőoktatási véradó hetek programsorozat


Elindult hétfőn a Felsőoktatási véradó hetek programsorozat; a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közös kampányának célja, hogy minél több fiatalt buzdítsanak önkéntes véradásra.    A két szervezet az MTI-hez eljuttatott közös közleményében azt írta, a május 17-ig tartó programsorozat keretében a felsőoktatási hallgatóknak és dolgozóknak külön lehetőséget biztosítanak az önkéntes véradásra az oktatási intézmények campusain és könyvtáraiban a szorgalmi időszak végéig.

    A két hónapos kampány az egész éven át tartó felsőoktatási véradóverseny kiemelt programja. Célja, hogy a 18. életévüket betöltött, egészséges fiatalok figyelmét felhívják az önkéntes véradásra, valamint a társadalmi felelősségvállalás fontosságára.
    A szervezők szándéka szerint országszerte több mint 30 felsőoktatási helyszínen biztosítják majd az intézményi dolgozóknak és hallgatóknak a véradást.
    Az Adj vért, legyen ez a flow-d! szlogennel meghirdetett idei kampányhoz nyereményjáték is kapcsolódik, a résztvevők értékes ajándékokat, köztük a nyár számos fesztiváljára jegyeket és bérleteket nyerhetnek.
    A véradáshoz személyi igazolvány, taj- és lakcímkártya szükséges. A kampányról, a felsőoktatási véradási helyszínekről, valamint a véradás menetéről bővebben a www.ovsz.hu/felsooktatas, valamint a https://veradas.hu/felsooktatasi-veradoverseny oldalakon tájékozódhatnak az érdeklődők.

forrás: MTI


2024-03-19 18:50