Tavasszal is folytatódik a jubileumi Ludovika Szabadegyetem


A tavaszi félévben is folytatódik az NKE Ludovika Szabadegyetem. A tizedik tanévét megkezdő, a lakosság számára is nyitott előadássorozat továbbra is kéthetente keddenként várja az érdeklődőket az Oktatási Központban.A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Szabadegyetem néven 2014 őszétől olyan rendezvénysorozatot indított útjára, amely a hallgatók mellett a szélesebb közönségnek is betekintést nyújt az egyetemhez kapcsolódó kutatási tevékenységekbe és a tudományos életbe, közérthető módon mutatva be az egyes szakterületeket.

A Ludovika Szabadegyetem programsorozat 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterének előadásain szó lesz egyebek mellett a biohadviselésről, bioterrorizmusról, az amerikai választási rendszerről, de Európa biztonságpolitikájáról is hallhatnak az érdeklődők. A rendezvénysorozaton az oktatók és külsős szakértők az idei évtől először kétheti rendszerességgel, kedd – egyes esetekben csütörtök – esténként 18 órától tartanak előadásokat az Oktatási Központ II. előadójában (1089 Budapest, Üllői út 82.).

A Ludovika Szabadegyetem tavaszi félévének első előadása február 20-án lesz, ahol Bányász Péter, az NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Kiberbiztonsági Tanszékének egyetemi docense A közösségi oldalak árnyoldalai címmel tart előadást, amelyre EZEN A LINKEN lehet regisztrálni. 

Ezt követően március 5-én Veres Balázs, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docense a biohadviselésről, bioterrorizmusról osztja meg nézeteit a hallgatósággal. Április 23-án Hajzer Károly, a BM informatikai helyettes államtitkára beszél a mesterséges intelligencia alkalmazásáról a rendészetben, május 7-én pedig Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár fog előadást tartani az utóbbi idők egyik legégetőbb kérdéséről, Európa biztonságpolitikájáról.

forrás: NKE
uni-nke.hu


2024-02-21 21:53