Elindult az MBH Bank Tudatos segítség programja


Az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködésében elindult az MBH Tudatos segítség programja, amellyel a pénzintézet és a karitatív szervezet több tízezer, nehéz körülmények között élő embernek segít.    A bank a programról beszámoló, az MTI-hez hétfőn eljutatott közleményében az írta, hogy a tavasszal kezdődött összefogással három pillérre alapozva segíti a szociálisan hátrányos helyzetben lévő embereket a két szervezet. Jelezték: hosszú távú céljuk a rászoruló családok energetikai és pénzügyi tudatosságának fejlesztése, az országos segélyközpont fenntarthatóságának támogatása és egyszeri krízistámogatások nyújtása.

    Kitértek arra is, hogy az együttműködés részeként a hitelintézet részt vesz a szervezet adventi jótékonysági programjaiban, ezzel ösztönözni kívánják a bank munkatársainak adományozási hajlandóságát is.
    A Tudatos segítség program első pillére az energiahatékonyság fejlesztése. Olyan támogatást akarnak adni 500 családnak, amely lehetővé teszi a hosszú távú, fenntartható segítségnyújtást. Példaként említették, hogy az elavult mosógép cseréje energiatakarékosabb berendezésre, a hűsugárzó cserélése egy inverteres klímára vagy egy nyílászáró csere távlati megoldást jelenthet a háztartásoknak, havonta akár 10 ezer forintot is megtakaríthatnak.  
    Az első pillérhez tartozik a hátrányos helyzetben élők pénzügyi tudatosságának fejlesztése, ezt tanácsadással és 2000 kisokos összeállításával segítik.
    A program második pilléreként kiemelt figyelmet kap a karitatív szervezet évente 60-70 ezer krízisben lévő ember és család segélykérelmét kezelő országos segélyközpontjának támogatása. Ez kiterjedhet az adósságkezelési tanácsadásra, természetbeni támogatásra (tartós élelmiszer, ruhaadomány, tanszertámogatás), de jelenthet például a rezsi kifizetésében adott segítséget is.
    A harmadik pillért jelentő krízistámogatási kezdeményezés lehetővé teszi az adományok azonnali eljuttatását a leginkább nélkülöző családoknak.
    Idén szeptemberben 889 rászoruló részesült a támogatásból, a program indulása óta eltelt három hónapban pedig 7200 embernek juttatta el az országos segélyközpont az adományokat  - ismertették.
    Az együttműködés részeként, a program mellett, az MBH Bank munkatársai bevonásával, érzékenyítésével segíti az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját. Megemlítették, hogy munkatársaik már két éve ételosztással, adománygyűjtéssel működnek közre, a szervezet adventi adománygyűjtő kampányában és részt vesznek jótékonysági futóversenyen is.
    Az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet 2023 májusában kötött együttműködési szerződése alapján a bank évi 100 millió forinttal támogatja a segélyszervezetet - olvasható a közleményben.

forrás: MTI


2023-11-01 22:56