A Győr—Veszprém vonalon pályafelújítás miatt őszig változott a közlekedési rend


Május végétől október 6-ig pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend a Győr–Veszprém vonalon, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek. A buszok menetrendje a vonatokétól néhány perccel eltér, de az alapmenetrend szerinti csatlakozások Veszprémben biztosítottak a Bakony, illetve Göcsej InterCitykhez.Kivétel ez alól az augusztus 26-tól 30-ig terjedő időszak, amikor a teljes útvonalon, Győr és Veszprém között kell buszokkal utazni. 

A pótlóbuszok Veszprémben és Zircen a vasútállomásonEplényben az Újtelep nevű Volánbusz megállóhelyen állnak meg.

A buszokon a kerékpárszállítás nem biztosított. A vasúttársaság a pótlóbuszok férőhelykapacitását az utazási igényekhez igazította, figyelembe véve a várható turisztikai forgalmat is.

A kirándulóknak ajánljuk a Bakony24 napijegyet, amellyel Győr felől javasoljuk a megközelítést. Felhívjuk a figyelmet, hogy a csoportos utazást minden esetben jelentsék be, hogy a megnövekvő igényre felkészülhessen a vasúttársaság!

A felújításról

A pályafelújítás során kicserélik a Gyökeres-árok és a Répás-árok felett átívelő, egyenként 21 méter támaszközű, 128 éves, felsőpályás, rácsos tartós acélszerkezetű völgyhidat. A hidak 85 éve nagyobb, illetve 2 éve kisebb felújításon estek át, azonban cseréjük mára már halaszthatatlanná vált.  Az új hidak az örökségvédelmi szempontok figyelembevételével készülnek, a régi hidakkal pontosan megegyezők lesznek. A hídcserék mellett megújulnak a hídfők, illetve közel 300 méteren a pályát is teljesen felújítják, a talpfák egy részét betonaljra cserélik, majd 2,5 kilométeren vágányszabályozást is végeznek. A munkálatok eredményeként javulhat a megbízhatóság, pontosabbak lehetnek a vonatok, ugyanis várhatóan 400 méteren szűnik majd meg az eddigi sebességkorlátozás. A vágányzár alatt gyérítik a növényzetet, kivágják a vasúti közlekedésre veszélyes fákat is, illetve több átjáró karbantartását, felújítását is elvégzik.

Menetrendi hirdetmény
Térkép

forrás: MÁV


2024-06-02 19:58