Bőrgyógyászati vizsgálat otthonról

Elváltozást lát a bőrén? Küldjön egy fotót! TAJ-kártya birtokában teljesen ingyenes szolgáltatás nyújt a Semmelweis Egyetem interneten keresztül. A beküldött fénykép alapján mondanak szakvéleményt a bőrelváltozásokról.

Május 20-ig be kell adni az szja-bevallást

Az Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) által elkészített bevallási tervezetet azoknak kell kiegészíteniük, akiknek olyan jövedelmük volt tavaly, amiről a NAV nem, vagy csak részben rendelkezik adattal.

Személyesen is mehetünk háziorvoshoz

Sokan még mindig úgy tudják, hogy érvényben van az a covidjárvány idején bevezetett korlátozás, miszerint nem lehet személyesen felkeresni a háziorvost, és csak telefonon konzultálhatunk vele.

Melyik ügyeletre kell menni? Melyik gyógyszertár van most nyitva? Elindult a surgossegi.info

A felnőtt ügyelet- és gyógyszertárkereső surgossegi.info weboldal célja, hogy az adott probléma gyors kezelésére alkalmas legközelebbi intézmény megmutatásával, a várakozási idők csökkentésével országszerte segítse a járóbetegek ügyeleti ellátásának gördülékenységét, és tehermentesítse az egészségügyi dolgozókat - adta hírül a HVG.hu.

Meg kell újítani a járvány alatt lejárt okmányokat

A koronavírus-járvány alatt meghosszabbították az abban az időszakban lejáró okmányok érvényességi idejét. Június 30-ától már nem használhatók tovább a lejárt okmányok, köztük a személyi igazolványok, a jogosítványok, útlevelek és a forgalmi engedélyek.

Húszezer forintot kaphat az államtól, ha butatelefonja van

Május 9-től már azok is igényelhetik az állam 20 ezer forintos támogatását a mobilvásárlásra, akinek 2G-képes készülékük van.

Változás az online egészségügyi rendszerben

Az egészségügyi dokumentumainkat és ehhez kapcsolódó adatvédelmi nyilatkozatainkat az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) nevű oldal tartalmazza. Ezen a felületen lehetőség van arra, hogy beállítsuk, hogy ki láthatja az egészségügyi adatainkat és ki nem, vagy a beküldött és lekérdezhető adatokról döntsünk.

Szabadon böngészhetőek a Magyarországról készült műholdfelvételek

Térítésmentesen lehet keresni a Magyarországról készült Sentinel-űrfelvételek között a Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR) projekt keretében kialakított eFöld Portálon.

BKIK: továbbra sem enyhül a munkaerőhiány az építőiparban

Továbbra sem enyhül a munkaerőhiány az építőiparban, a  kis- és középvállalkozások (kkv) mintegy fele szerint a rendelkezésre álló fizikai munkaerő mennyisége, képzettsége jelenti a legfőbb problémát - közölte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) csütörtökön a Construma építőipari szakkiállításon több mint 300 vállalkozás válasza alapján összeállított nem reprezentatív felmérésének megállapítását.

A Lidl áruházaknál is leadható a használt sütőolaj

A Lidl Magyarország tesztjelleggel elindította a használt sütőolaj-visszagyűjtést. A kihűlt étolajat palackba kell gyűjteni, és ezt lehet bedobni a kijelölt szelektív gyűjtőbe.