Megjött az új uniós diákigazolvány, ezt a telefonról lehet bemutatni

A digitalizált dokumentum, amely az Erasmus+ alkalmazás része, az Európai Unió egész területén érvényes lesz.

BKK: visszatérítik a bérlet árát az ingyenes utazásra jogosult diákoknak

Visszatéríti a már megvásárolt bérlet árát az ingyenes utazásra jogosult, 14 éven aluli diákoknak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – közölte a társaság szerda este az MTI-vel. Kiemelték: az ingyenes utazásra csak az érvényes magyar diákigazolvánnyal rendelkezők jogosultak, továbbá az ingyenesség nem vonatkozik a MÁV-Start és a Volánbusz járataira.

Hosszútávú lakáskiadás szabályai

A kiadó ingatlanok piacának csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, évek óta ilyenkor keresnek a legtöbben bérelhető házat, lakást. A felsőoktatási tanév kezdetével lassan elfogynak a kiadó albérletek, ezért nem árt tisztázni a hosszútávú lakáskiadás szabályait.

Több tejfölt visszahívnak a forgalomból mikrobiológiai szennyezettség miatt

Az Alföldi Tej Kft. által gyártott tejfölöket hívnak vissza és vonnak ki a forgalomból, részben mikrobiológiai szennyezettség miatt, részben pedig mert a termékek érzékszervi elváltozást mutatnak – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.

NAV: változik az Online Számla rendszer

2021. augusztus 26-án az esti órákban új fejlesztéseket vezet be az Online Számla rendszerben és az Online Számlázó mobilalkalmazásban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Megszűnik a regisztráció, egyszerűsödik a belépés.

Szarvasveszélyre figyelmeztet a rendőrség

Augusztus végétől november közepéig az országutakon, különösen az erdős, ligetes szakaszokon számítani kell a szarvasok megjelenésére.

Agusztus 17-től lehet bediktálni az óraállást, ha szeretnénk a valós fogyasztásért fizetni a jövőben

A végelszámolás a tényleges mérőállás alapján történik, ha 2021. augusztus 16–28. között telefonon, az újonnan létrehozott „Szolgáltatóváltás" menüpontban bediktálja mérőállását vagy 2021. augusztus 16–27. között az online ügyfélszolgálaton rögzíti a Mérőállás bejelentése menüpontban az „Ár / Áfaváltozás miatti mérőállás bejelentés" négyzetet kipipálva.

Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe

Július 31-én életbe lépett az országos tűzgyújtási tilalom – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A rendőrség közzétette, hogyan lehet gyorsabban átjutni Horvátországba

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken írta ki honlapjára, hogy a Horvátországba utazók gyorsabban is átjuthatnak a határon, ha előre regisztrálnak egy erre a célra létrehozott oldalon, írja az MTI.

Egyszerűsödik az automatikus fizetési könnyítési kérelmek benyújtása a NAV-nál

Új kérelemmel bővült az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) kitölthető űrlapok típusa, az AUTRESZ elnevezésű adatlapon már benyújthatók, módosíthatók, visszavonhatók egyes fizetési könnyítési kérelmek. Az új adatlap elsődleges célja, hogy jelentősen egyszerűsödjön a részletfizetési kérelmek ügyintézése.