Megjelent a 3 milliós ajándék-felújításról szóló rendelet

Megjelent a rendelet az 50%-os felújítási támogatásról, amit mindenki igényelhet, akinek legalább egy 25 év alatti gyereke van. Azon már meg sem lepődünk, hogy a szegényeket megint kizárták belőle, mert például közmunkások nem kérhetik, kell az egyéves TB jogviszony, illetve utólagos elszámolású, vagyis vagy zsebben kell lennie 6 milliónak vagy hitelképesnek kell lenni legalább hárommillió forint értékben.

Előjegyzésbe vetetheti magát, aki koronavírus elleni oltást szeretne

A jövő héten megkezdődhet a regisztrációja azoknak, akik koronavírus elleni oltást kérnek majd. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban arról is beszélt, hogy 8-10 nap múlva dönthet a kormány arról, milyen szabályok lesznek érvényesek a karácsonyi ünnepek idején.

Koronavírus – Országos tisztifőorvos: könnyítik a gyógyszerhez jutást

Jogszabályokkal könnyítik a gyógyszerekhez és a gyógyászati segédeszközökhöz jutást – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki, online sajtótájékoztatóján.

Nébih: ne állatoknak szánt gyógyszerekkel védekezzünk a koronavírus ellen

A Nébih állatorvosoktól származó információi szerint az utóbbi időben megnövekedett az érdeklődés egy bizonyos ivermektint tartalmazó állatgyógyászati készítmények iránt, mivel elterjedt a hatóanyagról, hogy hatékony lehet a koronavírus okozta betegség gyógykezelésében.

Újabb vásárlási idősávot kapnak az idősek

Kedd 0 órától hétköznapokon (hétfőtől péntekig) 09.00 óra és 11.00 óra között, illetve hétvégén (szombaton és vasárnap) a 08.00 óra és 10.00 óra közötti időszakban vásárlási idősávot kapnak az idősek.

November 23-tól ingyen lehet éjszaka használni a parkolóházakat

A koronavírus-veszélyhelyzetre tekintettel újabb kormányrendeletet írt alá szombat este Orbán Viktor miniszterelnök a parkolást könnyítő intézkedésekről - idézi azt MTI a miniszterelnök sajtófőnökét, Havasi Bertalant.

MÁV: Érvényesek maradnak a lejáró igazolványok a veszélyhelyzet alatt, és utána még két hónapig

Minden igazolványt és kedvezményre jogosító igazolást el kell fogadni a veszélyhelyzet vége utáni 60. napig a vonatokon és a buszokon – közölte a MÁV. Vannak igazolványok, amelyeknek az érvényessége még tavasszal járt volna le, de még mindig lehet utazni velük.

A Diákhitel Központ június 30-ig meghosszabbítja az általános hiteltörlesztési moratóriumot

A Diákhitel Központ 2021. június 30-ig meghosszabbítja a 2020. március 19-én bevezetett általános hiteltörlesztési moratóriumot – közölte a társaság.

Nem járnak le az okmányok a veszélyhelyzet ideje alatt

A rendelet nem vonatkozik a július 3. és november 4. között lejárt okmányokra, így azokat meg kell hosszabbíttatni - írja a Népszava.

A digitális oktatás miatt ingyen internetet kapnak a középiskolai tanulók és tanárok

Aláírta Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban tanulók.