Befejeződött a Békés megyei központi kórház fejlesztése

A kórház a kardiológiai- és az onkológiai ellátás színvonalát növelő fejlesztése, amelyre csaknem 800 millió forint uniós támogatást nyertek el, a Széchenyi 2020 programban kapott támogatást.

Hétfőtől korlátozások lesznek az M0-M7 csomópontban

1 hónapon keresztül, burkolatfelújítási munkálatok miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - a csomópont egyes ágainak felújítása több ütemben, félpályás, esetenként teljes útzár bevezetése mellett valósul meg.

Hétfőtől korlátozások lesznek az M0-M7 csomópontban

1 hónapon keresztül, burkolatfelújítási munkálatok miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - a csomópont egyes ágainak felújítása több ütemben, félpályás, esetenként teljes útzár bevezetése mellett valósul meg.

Egy hónapon át várja a közönséget Budapest első, Flaszter című köztéri kortárs művészeti biennáléja

Izgalmas kortárs alkotások, programok és közösségi élmények tíz helyszínen. A Flaszter biennálé köztéri műalkotásokat, performanszokat, eseményeket, találkozásokat hoz létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet Budapest elfeledett történeteire, új lehetőséget adjon az emlékezésre, a város más szempontú megtapasztalására, a láthatatlan közösségek bemutatására és új kapcsolatok teremtésére.

Megnyílt a Szépművészeti Múzeum Renoir-kiállítása

"Renoir művészet a felsőfokon" - mondta el videoüzenetében - A festő és modelljei címmel péntektől látogatható kiállításának csütörtöki ünnepélyes megnyitóján a kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Minden, amit tudni kell a hamarosan induló középiskolai felvételiről

Azon nyolcadikosok, hatodikosok vagy negyedikesek számára, akik a következő évben középiskolában folytatnák a tanulmányaikat, rövidesen indul a középiskolai felvételi. A legfontosabb információk erről a következők.

MÁV: a Volánbusz járataira is lehet számítani a győri fővonal felújítása idején

A Biatorbágy és Szárliget közötti vasúti pálya felújítása miatt hétfőtől jelentősen módosul a vonatok közlekedési rendje a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vonalon.
A vágányzár első ütemében, szeptember 18-tól október 26-ig érvényes menetrendek elérhetők az ELVIRA menetrendi keresőben és a MÁV-applikációban,

Hány napot igazolhat a szülő egy tanévben?

Legyen szó pár napos családi kirándulásról vagy csak a szokásos egy-két napos felső légúti betegségről, jogosan merülhet fel a kérdés, hány napot igazolhat általános-és középiskolában a szülő.

Új útvonallal és járatokkal bővít a Wizz Air októberben

A Wizz Air a megnövekedett kereslet miatt bővíti kilenc népszerű útvonalán  a magyar fővárosból induló járatok számát, egtyüttesen 14 új járattal hetente.

Átlagosan havi 15-20 ezer forintba kerülhet egy gyerek háromszori étkezési díja a menzán a 2023/2024-es tanévben. Mutatjuk, kinek jár ingyen vagy féláron.

Az ingyenes vagy a kedvezményes étkezést a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény minden esetben valamilyen szociális alapú feltételhez köti. Általánosságban elmondható, hogy ahogyan a gyerek nő, egyre inkább szűkül azoknak a köre, akiknek ingyen jár a menza. Például a nagycsaládosoknak óvodában és bölcsődében nem kell fizetni az étkezésért, addig általános - és középiskolában már igen.