Újabb gyermekmentőmellényeket helyeztek ki a Balatonnál a vízimentők

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) három új állványt helyezett ki balatoni strandokon és egy kikötőben, ahonnan a gyerekek ingyenesen vehetnek kölcsön mentőmellényeket a strandoláshoz - tájékoztatta a VMSZ az MTI-t.

Változik a nagykörúti villamosok és a csömöri HÉV közlekedése

Pályakarbantartás miatt rövidített útvonalon közlekednek ezen és a következő hétvégén a 4-es, a 6-os és a 17-es villamosok, a csömöri (H9-es) HÉV helyett pedig egy szakaszon most szombaton és vasárnap pótlóbusz jár - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Mostantól minden Sparban harmadáron vásárolhatunk egy magyar cégnek köszönhetően

Féléves tesztelést követően mostantól valamennyi Spar és Interspar áruházban bekapcsolódhatnak a vevők a tudatos élelmiszermentés folyamatába. A Munch nevű magyar startup applikációjával 66 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá jó minőségű élelmiszerekhez, számolt be a cég a Forbes.hu-nak küldött közleményben.

Adótraffipax – júniustól a kezelőszemélyzet nélküli automatákat ellenőrzi a NAV

A NAV revizorai 2023. június 1-től fokozottan vizsgálják a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezéseket, mint kiderül a legfrissebb Adótraffipaxból a „Kiemelt ellenőrzési témakörök” menüpontban

Június 11-éig lehet szavazni a Budapesti Lakógyűlésen – már online is igényelhető a szükséges kód

Már több mint egymillió budapestihez megérkeztek azok a névre szóló levelek, amelyekben az első Budapesti Lakógyűlés szavazásához szükséges egyéni azonosítók szerepelnek. Mostantól a lakogyules.budapest.hu oldalon azok is lekérdezhetik egyéni azonosító kódjukat, akik valamiért nem kapták meg a levelüket.

Szerdáig lehet elcsípni az év legjobb rövidfilmjeit

Június 7-éig zajlik idén a XI. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál a Puskin moziban, hétfőn és kedden több blokkban is vetítik a magyar versenyfilmes kínálatot, kedden és szerdán műsoron lesz a Queer Dreams tematikus blokk, szerdán pedig kétszer is meg lehet nézni az idei díjnyertes filmeket.

A védőnői szolgáltatást is központosítja az állam

Július 1-től a védőnői szolgáltatások az önkormányzattól az állam hatáskörébe fognak tartozni.

Új adót vezet be a kormány a megtakarításokra

Az új adót a július 1-je után keletkező kamatokra és az újonnan vásárolt értékpapírok árfolyamnyeresége után kell megfizetni.

A Google Magyarországra is kiterjeszti árvíz-előrejelző felületét

A Google Magyarországra is kiterjeszti árvíz-előrejelző felületét - tudatta a cég sajtóirodája. A Google már régóta dolgozik azon, hogy a mesterséges intelligencia közreműködésével segítsen kezelni az éghajlati válságot; az erőfeszítések részeként 80 országra terjeszti ki árvíz-előrejelzési kapacitásait.

Semmelweis Egyetem: Javult az előrehaladott melanómás betegek öt éves túlélési esélye

Lényegesen meghosszabbodott az áttétes melanómás betegek túlélési esélye Magyarországon. Az elmúlt években ugyanis több új terápiás és kezelési lehetőséget vezettek be hazánkban – mondja dr. Holló Péter, a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatója, aki hozzátette azt is: a betegség kezelése továbbra is akkor a leghatásosabb, ha korai stádiumban észlelik.